Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt TTELA
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: TTELA
Bild: TTELA

Återvinningsstationen missköts

Förpackning & tidningsinsamlingens (FTI) återvinningsstation på Bergkullevägen i Trollhättan, vid lekplatsen, har under en längre tid misskötts av företaget.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Det har varit överfulla containrar som inte tömts. I och med detta har folk som kommit med återvinning ställt sina påsar utanför containern – detta för att folk har åkt från Sylte, Lextorp och Lindveden där det inte finns några återvinningsstation på grund av att FTI inte klarar av att sköta dem.

Vid kontakt med kundtjänst säger de att de även ska städa upp på hustomter runt stationen där det är skräp men så sker inte. Tisdagen den 9 juni kl 09.30 var det så mycket skräp att en person fick köra andra körbanan för att inte köra i allt skräp. Nu är det lätt för FTI att skylla på de som kommer med återvinning men gjorde de vad kundtjänst lovar att de ska göra fungerade det bra.

Granne

Svar direkt:

Det är vi på FTI, Förpacknings- och tidningsinsamlingen, som har hand om återvinningsstationerna i Trollhättan och övriga landet. Det är vårt ansvar att tömma och städa, och vi är tacksamma för information om hur det ser ut på våra stationer. Stationen på Bergkullevägen töms och städas flera gånger i veckan.

Boende i Trollhättan är duktiga på att lämna sina förpackningar och tidningar till återvinning och vi ser ett behov av fler återvinningsstationer i området. Vi samarbetar med kommunen och Trollhättan Energi kring nya platser, men tills vidare arbetar vi på för att se till att återvinningsstationen på Bergkullevägen och stationerna i övriga Trollhättan töms och städas efter behov. På vår hemsida går det snabbt och smidigt att anmäla om en station behöver tömmas eller städas: www.ftiab.se

Mia Steinbach

regionchef Förpacknings- och tidningsinsamlingen, FTI