Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: JOACHIM FLODIN
Bild: JOACHIM FLODIN

Önskar nya laguppställningen i Lilla Edet lycka till

Som ålderspresident fick jag glädjen att inleda nämnda möte, säger Peter Spjut för Vänsterpartiet i Lilla Edet.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Den nya majoriteten i kommunen S, C och M har presenterat sin laguppställning och vi önskar dem lycka till, det kommer de att behöva. Som ålderspresident fick jag glädjen att inleda nämnda möte. Under paragrafen/ärendet ”fullmäktiges mötesdagar” fick vi mandatperiodens första votering (här voterar vi verkligen i de viktigaste politiska frågorna) och det var intressant att se den ”riktiga oppositionen” för första gången.

Frej Dristig har problem att hantera den parlamentariska situationen, M har enligt honom svikit väljarna och borde rätteligen sökt sig till SD. Jag har personligen inte hört en moderat under förvalsarbetet i Lilla Edet uttrycka att man var beredd att styra med SD. Enligt Dristig finns det 13 oppositionsmandat och medvetet räknar han naturligtvis bort Vänsterpartiets två mandat.

Jag kan lova dig Dristig att trots att vi kommer sakna platser i styrelser och nämnder kommer vi att vara ett aktivt parti. Att vi i ideologiska frågor skulle rösta med SD eller Edetlistan är väl i det närmaste uteslutet. Vi önskar också dig Frej och ditt ”block” lycka till under den kommande mandatperioden.

Peter Spjuth

Vänsterpartiet Lilla Edet