Över 20 kronor per kilo = ingen gurka och tomat i äldreomsorgen?

Replik Svar till Vårdpersonalen behandlas illa, 18 september.

ANNONS

Tack för din insändare! För alla oss som inte arbetar inom vården är det mycket värdefullt att få synpunkter från de som direkt berörs av försämringarna. Min mamma bor på Kastanjebacken och jag har hört liknande åsikter från personalen där.

De gör ett fantastiskt jobb men jag förstår om de i längden inte orkar med de dåliga arbetsförhållandena och i värsta fall slutar. Jag hade en mejlkonversation med omsorgsnämnden i våras om bland annat schemaläggningen och fick då veta att det finns elva schemaläggare centralt på kommunen. Hur mycket kostar de tjänsterna oss skattebetalare för en verksamhet som dessutom inte fungerar? Tänk om det istället hade anställts elva undersköterskor inom äldreomsorgen.

ANNONS

Jag vill också ta upp en annan sak som gäller äldreomsorgen. När jag nyligen besökte mamma uppkom frågan om det inte längre köptes in tomater och gurka till de boende. Jag frågade personalen i matsalen och fick då veta att de inte får köpa in tomater och gurka om kilopriset överstiger 20 kronor. Då har politikerna i Trollhättan alltså satt ett pris på hur mycket äldre svenskar får kosta. Jag ställde mig frågan om samma sak gäller andra skattefinansierade verksamheter där människor inte köper sin egen mat, till exempel interner i våra fängelser och mejlade därför kriminalvårdens huvudkontor med en fråga om motsvarande ekonomiska begränsningar för matinköp gäller inom deras verksamhet. Efter nästan en vecka har jag fortfarande inte fått svar.

Yvonne Härestedt

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS