Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Janerik Henriksson/TT
Bild: Janerik Henriksson/TT

Över 20 kronor per kilo = ingen gurka och tomat i äldreomsorgen?

Replik
Svar till Vårdpersonalen behandlas illa, 18 september.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Tack för din insändare! För alla oss som inte arbetar inom vården är det mycket värdefullt att få synpunkter från de som direkt berörs av försämringarna. Min mamma bor på Kastanjebacken och jag har hört liknande åsikter från personalen där.

De gör ett fantastiskt jobb men jag förstår om de i längden inte orkar med de dåliga arbetsförhållandena och i värsta fall slutar. Jag hade en mejlkonversation med omsorgsnämnden i våras om bland annat schemaläggningen och fick då veta att det finns elva schemaläggare centralt på kommunen. Hur mycket kostar de tjänsterna oss skattebetalare för en verksamhet som dessutom inte fungerar? Tänk om det istället hade anställts elva undersköterskor inom äldreomsorgen.

Jag vill också ta upp en annan sak som gäller äldreomsorgen. När jag nyligen besökte mamma uppkom frågan om det inte längre köptes in tomater och gurka till de boende. Jag frågade personalen i matsalen och fick då veta att de inte får köpa in tomater och gurka om kilopriset överstiger 20 kronor. Då har politikerna i Trollhättan alltså satt ett pris på hur mycket äldre svenskar får kosta. Jag ställde mig frågan om samma sak gäller andra skattefinansierade verksamheter där människor inte köper sin egen mat, till exempel interner i våra fängelser och mejlade därför kriminalvårdens huvudkontor med en fråga om motsvarande ekonomiska begränsningar för matinköp gäller inom deras verksamhet. Efter nästan en vecka har jag fortfarande inte fått svar.

Yvonne Härestedt