Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bild: Jonas Ekströmer/TT

All denna sorg för att tjäna sekunder

En ärligt menad fråga till alla er som tar er friheten att strunta i gällande trafikregler. Har ni inte en maka/make, sambo, barn, föräldrar, syskon eller vänner som skulle sakna er om ni inte kommer hem eller kommer hem i betydligt sämre skick än när ni lämnade hemmet?

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Jag tänker på er, bilister och mc-förare, som kör om på olämpliga ställen, kör alldeles för fort, kör alldeles för nära framförvarande fordon, kör på fel sida om refuger, struntar i stopplikt, struntar i rött ljus, struntar i övriga vägskyltar, cyklar i mörker utan belysning och reflexer, motionerar i mörker utan reflexer.

Är det verkligen viktigare för er att få visa ert oberoende i trafiken, än att komma hem till de nära och kära som jag förutsätter älskar er, och som jag tror att ni inte vill ge en livslång sorg. All denna sorg för att tjäna några sekunder. Dessutom äventyrar ni livet för andra trafikanter och deras anhöriga. För er helt okända människor, som kanske blir av med en älskad make/maka, far/mor, bror/syster, far-/morföräldrar, kollega eller vänner.

För din egen skull och för oss andra medtrafikanter – tänk till före, annars kan det vara för sent. Glöm inte kärleken i trafiken, livet kan ta slut onödigt fort.

Alf Andersson