Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

”All pr är bra pr” – eller kanske inte?

SD:s partiledare har nu varit vid den turkiska gränsen och delat ut flygblad till flyktingar, där det bland annat står att ” Sverige är fullt” vilket i sig inte är sant.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Jimmie Åkesson har nu blivit åtalad av en advokat för osant intygande, eftersom bladen var undertecknade ”svenska folket” vilket naturligtvis en mycket stor del av svenska folket inte står bakom.

Antagligen var det inte olagligt att skriva så, men så omdömeslöst och kränkande för oss alla som inte står bakom detta. Däremot saknade han tillstånd att dela ut flygbladen, vilket krävs i Turkiet. Hur var det nu, ta seden dit man kommer? Följa landets lagar? Hjälpa på plats?

EU måste naturligtvis dela på ansvaret att hjälpa dessa flyktingar som ju har rätt att söka asyl. Men var det inte någon som sa att Hedi Fried (kvinnan som överlevt Förintelsen) används i ett politiskt syfte? Vad används då inte dessa människor till om inte just det?

Åkesson uttalade sig vid ett tillfälle: ”Vet inte om hon (H. Fried) tror på vad hon säger”, vet inte om Åkesson tror på vad han säger?

#inteimittnamn