Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Förskolans roll har blivit allt viktigare, menar debattören. Bild: Håkan Johansson
Förskolans roll har blivit allt viktigare, menar debattören. Bild: Håkan Johansson

Alla barns möjligheter är vår prioritering

Förskolans roll har blivit allt viktigare, menar debattören.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Förskolans roll har blivit allt viktigare. För att kunna börja i tid med att förebygga att människor inte lär sig tillräckligt bra svenska, hamnar i arbetslöshet eller kriminalitet behöver alla Sveriges förskolor ha hög tillgänglighet och god kvalitet. De som har ansvar för att ge förutsättningar för att det blir så är de styrande politikerna.

Under den gångna mandatperioden har vi i majoriteten i Trollhättan kunnat leverera allt ifrån arbetskläder och skor till personalen, nya förskolor och utökad vistelsetid för över 100 barn som behöver det utifrån språkutveckling. Detta är satsningar som hela staden gynnas av.

Många partier lovar guld och gröna skogar nu i valrörelsen. Till skillnad från oppositionen har vi avsatt pengar i vår budget för våra förslag och satsningar. Vi lägger 13 miljoner kronor mer till förskola och skola än Moderaterna gör i sitt förslag.

Vi vill fortsätta satsa på en jämlik skola och förskola för alla där vi måste avsätta resurser för att ingen ska hamna efter. Vi går dessutom till val på sänkt maxtaxa i förskolan- (cirka 200 kronor/månad och hushåll), för att dels sänka den ekonomiska tröskeln in i förskolan, dels för lätta på den börda som ökad inflation och dyra el- och drivmedelskostnader innebär för många barnfamiljer.

Det här är satsningar vi gör för att vi värnar barnen. För oss går barnens möjligheter till en bra förskola och skola före skattesänkningar.

Sofia Andersson Dharsani (S)

Ordförande för utbildningsnämnden i Trollhättan