Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Kent Eng
Bild: Kent Eng

Alla folkvalda ska ha rösträtt i en demokrati

Det senaste året har varit mycket svårt för oss alla på grund av coronapandemin.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Vardagen har förändrats totalt för många. Människor har smittats och till och med dött. Människor har fått isolera sig från varandra. Vi Sverigedemokrater känner djupt med alla som drabbats på olika sätt. Vi Sverigedemokrater delar sorgen över alla som har mist livet.

I över ett år har pandemin framtvingat andra sätt att fungera i vardagen. Ny teknik har vuxit fram. Nya sätt att mötas och att sammanträda på har skapats. Idag kan stora församlingar med hundratals personer mötas, träffas, sammanträda, rösta med mera. Exempel på teknik är verktyget Zoom, Teams med mera.

Vi Sverigedemokrater anser därför att det nu är dags, när över ett år av förberedelser har gjorts, för Trollhättans stad att använda den nya tekniken fullt ut på ett ändamålsenligt sätt så att alla våra 61 ledamöter i kommunfullmäktige kan ha sammanträde igen.

Tekniken gör det möjligt att hålla den demokratiska processen i full gång på ett coronasäkrat sätt. Det är viktigt för oss alla, inte minst för våra medborgare i Trollhättan att demokratin inte tar skada.

Vi Sverigedemokrater ser därför med tillförsikt fram emot att kommunfullmäktige snarast samlas med full styrka.

Lasse Henriksen

Sonny Larsson

Erland Larsson

Mari Bergh

Ingela Lundberg

Monica Tenberg

Jarno Vallius

Paul Öhman

Leo Stridh

Maj-Lis Stridh

Samtliga är ledamöter/ersättare i Trollhättans Kommunfullmäktige för Sverigedemokraterna.