Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt TTELA
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
För mig är alla hjärtans dag en dag att sprida lite extra kärlek till nära och kära, men också till människor långt bort, uttrycker skribenten.
För mig är alla hjärtans dag en dag att sprida lite extra kärlek till nära och kära, men också till människor långt bort, uttrycker skribenten.

Alla hjärtans dag – en dag för omtanke

Snart är det alla hjärtans dag. För mig är det en dag att sprida lite extra kärlek till nära och kära, men också till människor långt bort. Jag tänker framför allt på de människor som producerar de varor som vi köper och som ibland får betala ett högt pris för att vi ska få lyxig choklad här i Sverige.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Hur ska jag då veta ifall de varor jag köper har producerats under rättvisa förhållanden? Ja, det är lätt att känna sig maktlös bland alla val.

Men maktlösa är just vad vi inte är! Som konsumenter har vi stora möjligheter att påverka. Ett sätt är genom att välja Fairtrade-märkta varor. Fairtrade garanterar att odlarna fått ett minimipris för sina varor, det främjar demokrati, organisationsrätt och miljö och dessutom betalas en premie som främjar hela lokalsamhället.

Jag har själv varit på ett Fairtrade-kooperativ och har sett att Fairtrade verkligen gör skillnad. Att välja Fairtrade är ett sätt att visa att vi bryr oss och vill göra jorden till en bättre plats. Glöm inte, det finns en människa bakom allt du köper.

Charlotte