Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Lika och olika. Alla har rätt att funka olika är Musikhjälpens budskap 2018
Lika och olika. Alla har rätt att funka olika är Musikhjälpens budskap 2018

Allas lika värde en självklarhet?

Det kan tyckas för många självklart och det flesta oavsett vilken ideologi vill nog gärna anse sig leva upp till allas lika värde. Men få lyckas med det om sanningen ska fram.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

I princip dagligen misslyckas många med att visa den respekt som detta kräver. Om du på något sätt tänker att vissa förtjänar inte bättre, vissa hör inte hemma här och bara min världsbild är den sanna och korrekta - alla som inte passar in bör rätta sig efter mig - då har du misslyckats med att se alla som jämlikar av lika värde.

Status, makt eller rasism; om du inte lyssnar och inom rimliga ramar accepterar andras upplevelse av vår gemensamma verklighet då är du och förblir du intolerant. Om du där till hånar, hotar och rent av utövar våld mot en medmänniska då har du alltid gått för långt. Lyssna, ta till dig och om din medmänniska inte själv bryter mot kontraktet om respekt för allas lika värde respektera då dina medmänniskor.

God Jul med hopp om en ljusare framtid tillsammans.

Alf Joakim Persson

Ateist och vänster