Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt TTELA
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Bild: Stefan Bennhage

Anställda inom vården förtjänar lönehöjning nu

Skattesänkning, jobbskatteavdrag, viljan att anstränga sig, arbeta mera, detta är ett ständigt mantra från de borgerliga partierna, främst moderaterna.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Om man får mer pengar i plånboken så ska det öka viljan att arbeta fler timmar. Alla som jobbat inom vården har alltså arbetat mer än åtta timmar varje dag hela våren och sommaren.

Vad hände, jo personalen har nu bränt ut sig och är långtidssjukskrivna, samt utförsäkrade från sjukförsäkringen. Jobbskatteavdrag och skattesänkning har inte hjälp dessa personer ett dugg. Alla som kan arbeta ska arbeta, tills du stupar, är det meningen med arbetslinjen.

Att dessa kategorier anställda inom vården har mer än förtjänat en lönehöjning i kommande avtalsrörelse. Alla andra kan stå tillbaka med sina krav i solidaritet med vårdpersonalen. Vi har alla krav på att sjukvården ska fungera den dag vi blir sjuka.

Om sjukvårdspersonalen är långtidssjukskriven eller slutat sin anställning, kan vi sitta i väntrummet hela dagen och vänta på personal som inte finns.

Skattebetalare