Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bild: Johan Nilsson/TT

Att fara med osanning är SD:s signum

Replik
Svar på "Nej SD Trollhättans signum är inte lögner", 8 maj.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Det sägs att mänskligheten i stort består av två sorters människor: En som går före och uträttar saker, en annan som går efter och kritiserar.

Med tanke på SD:s agerande under den pågående coronakrisen råder det ingen tvekan om att partiets företrädare tillhör den sistnämnda.

I sin text citerar SD-kvartetten – med god insikt i läget – från Kommunals centrala hemsida och låter påskina att det skulle gälla Trollhättan. Uppenbarligen behöver såväl gruppledare Henriksen och de tre SD-representanterna i Omsorgsnämnden, liksom invånarna i Trollhättan, återigen upplysas om att i Trollhättan är fack, förvaltning och den politiska majoriteten överens om vad som gäller.

Det är också lika uppenbart att det återigen är på sin plats att upprepa det SD-kvartetten redan vet, men inte låtsas om: Personalen i omsorgen i Trollhättan har tillgång till den skyddsutrustning som rekommenderas av Folkhälsomyndigheten. Faktum är att Trollhättans stad också har ett förstärkt skydd; sedan en tid ska all personal i äldreomsorgen bära visir vid personnära arbete, oavsett om det rör sig om sjuka eller friska omsorgstagare.

Jag har mycket stort förtroende för omsorgspersonalen, på alla nivåer. Att kasta skit på oss i det politiska styret är en sak, men att ge sig på anställda och anklaga dessa för att vara ”politiskt tillsatta” – underförstått agerar utifrån politiska grunder – är oacceptabelt!

Vi i majoriteten lägger stor vikt vid att det ska råda vattentäta skott mellan politik och förvaltning. Så är det i de flesta kommuner i Sverige. Det finns dock några undantag. Bland dem SD-styrda Sölvesborg, Jimmie Åkessons hemkommun, där tjänstemän sparkats på löpande band – på politiska grunder.

Det skulle vara välkommet om SD:s företrädare ägnade åtminstone lite av sin tid åt att komma med konstruktiva och finansierade lösningar – såväl i denna fråga som i andra – istället för att enbart leta fel hos majoriteten. Det skulle gynna såväl omsorgstagare som övriga invånare i Trollhättan.

Lena Hult (S)

Ordförande omsorgsnämnden Trollhättan