Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

 Bild: Jonas Ekströmer/TT
Bild: Jonas Ekströmer/TT

Att han frångår reglerna är en klar överdrift

Replik
Svar på "Varför utsatte sig Löfven för detta?", 4 januari.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Att Stefan Löfven varit ute i butik vid några tillfällen i december har knappast undgått någon. Men rekommendationerna har varit och är, att undvika trängsel, inte att helt upphöra eller att avstå från att handla, eller att resa för den delen. Själva resandet i sig skapar ingen ökad risk för smittspridning, utan vilka man träffar och hur, poängterade Tegnell häromdagen.

Politiker har högre krav på sig än andra naturligtvis, men när Löfven uträttade sina ärenden hade han försäkrat sig om att det inte var någon trängsel och han höll avstånd, därmed följde han FHM:s rekommendationer, som förhoppningsvis vi alla gör när vi behöver uträtta något ärende.

Att han "frångår reglerna helt och hållet" är alltså en klar överdrift. Och menar du verkligen att han hellre skulle klätt ut sig? Det hade väl varit hyckleri om något!

Då anser jag det var mer anmärkningsvärt när Jimmie Åkesson gick på 50-årsfest i oktober och inte höll avstånd till övriga gäster. Eller när Ebba Busch (KD) gick på födelsedagsparty mitt i pandemin, festade på Stureplan och på bilder sågs krama andra festdeltagare. Det finns många exempel. Urban Persson (Sd-politiker från Storfors) åkte i april till Stockholm "för att bli smittad, det är inget att vara rädd för" som han själv uttryckte det. En sjukhuschef (Västmanland) åkte på semester till Spanien över jul, men "följde alla rekommendationer och det råder inget reseförbud" och så vidare.

Många har säkert gjort något som varit mindre bra för att stoppa smittan, men mediadrevet som pågår nu blir väldigt onyanserat.

Fundersam