Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Christian Flodin
Bild: Christian Flodin

Att se helheten i demokratin är en konst!

Demokrati är inte bara yttrandefrihet, det är mycket mer än ni tror och som många fokuserar på.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Jag tycker att många missuppfattar innebörden av yttrandefrihet, enligt mig är det att alla människor har rätt att uttrycka sig utan att trakasseras och utan att trakassera andra människor, och går över gränsen och ge sig mot andra människors religioner och heliga böcker och så vidare. Det borde finnas en tydlig gräns i lagen som skyddar det.

Vi har ett stort ansvar att tydliggöra det för alla och hur är vi mot varandra. Det är nödvändigt att skapa ett demokratiskt förhållningssätt och en demokratisk mötesplats där vi mötas. Jag hoppas verkligen att vi lär oss om grunden i yttrandefrihet och hur vi kan använda våra demokratiska rättigheter utan att såra någon person eller grupp i vårt yttrande. Vi kan föra en dialog och skapa kunskap och förståelse för varandras olikheter. Rasmus Paludan är en fara för demokratin, anser jag. Vi måste motarbeta och hindra sådana handlingar. Det finns olika sätt att uttrycka sig, påverka och att argumentera för sin sak.

Det är viktigt att ta på oss rätt glasögon för att se helheten i demokratin. Demokrati behöver inte betyda att alltid få sin vilja.

Pinar Karim

integrationspedagog