Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Pasi Hakopuro
Bild: Pasi Hakopuro

Avgiftsfritt för 65+ – det kan ni tacka S för!

Tack vare Socialdemokraterna i Västra Götalandsregionen, blir det från och med nästa år gratis för alla +65-åringar att besöka en sjuksköterska på någon av regionens vårdcentraler.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Sedan 2017 är alla besök på vårdcentral avgiftsfria för alla som är 85 år och äldre, tack vare den S-ledda regeringen.

Vi är övertygade om att de allra flesta tycker att det är bra sätt att använda skattepengarna, att se till att de som har störst behov också får mesta hjälpen. Vi ser det som en rättvisereform. Självklart finns det pensionärer som har råd med en 50-lapp. Men för de som är i de mest utsatta lägena sänks tröskeln för att söka hjälp i tid eller fortsätta behandlingar. När reformen var uppe till beslut i regionfullmäktige den 18 maj, protesterade den moderatledda minoriteten i regionen högljutt. De kallade de socialdemokratiska ledamöterna för ”oansvariga” och reformen för ”respektlös hantering av skattemedel”. Detta synsätt borde få varje pensionär i landet djupt oroad över vad ett moderatlett styre i Sverige kan innebära efter nästa val.

Madeleine Librén,

gruppledare i socialnämnden för Socialdemokraterna i Lilla Edet