Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Kent Eng
Bild: Kent Eng

Avsikten för flytten är bättre förutsättningar till integration

Varför blir det en sådan dramatik runt Kronanelevernas flytt till skolor inom staden?

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Avsikten är ju klar, de ska få bättre förutsättningar till integration och de kan använda de allmänna kommunikationer som finns inom staden utan att detta ger dem timslånga resor. De ifrån Kronogården som klagar borde skämmas, detta görs för barnens bästa och inte av bekvämlighet. Tänk i stället på alla andra högstadieelever som under alla år tvingas resa minst en timme extra för att komma till sitt högstadium. Det går minsann inte en buss i kvarten eller halvtimmen om de bor i landsbygden.

De som bor där måste ta vanliga skolbussen en dryg timma tidigare än skolan börjar varje dag. Om de får sovmorgon en gång i veckan spelar ingen roll då får de antingen cykla till skolan eller sitta och vänta tills deras kompisar från stan kommer en timme senare. Kul eller hur? Samma sak om de slutar tidigare det går bara en buss som de kan åka med. Det är många föräldrar som får ont i magen när de vet att barnen aldrig kan få ta del av sovmorgonen utan att någon närstående kan vara bussig att skjutsa eller hämta.

Det vore på sin plats att fundera över hur man planerar i förvaltningen så att skoldagarna inte ska bli alltför långa för dem som bor på landsbygden. Detta har diskuterats i decennier men de svar som ofta getts är i stil med, att ni har själva bosatt er där, då får ni skylla er själva. Att hela landet ska leva gäller verkligen inte alla.

Margaretha Molius