Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt TTELA
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Bild: Stefan Bennhage

Avveckling av äldreboenden

Två insändare har beskrivit hur deras närstående blivit tvungna att flytta från sitt boende på grund av beslutet om avveckling av Humlan 98 som ”majoriteten” tagit både i omsorgsnämnden och i kommunstyrelsen.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Dessa bägge skrev att deras anhöriga blivit flyttade till mindre lägenheter, men ändå fått mycket högre hyra.

Vi Sverigedemokrater ställde frågan på senaste omsorgsnämndsmötet varför det kommer sig att det blivit så. Det svaret vill vi gärna att förvaltningschef Jane Johansson svarar på i en insändare, så de berörda och Trollhätteborna får veta varför och får en förklaring.

Sen skulle det också vara bra om Trollhätteborna får veta hur snabbt Eidar har tänkt sig att börja göra om Humlans äldreboende till studentboende, som ordförande Lena Hult sagt på två möten nu som svar på våra frågor om vad det ska bli på Humlan om/när det blir avvecklingar där och hur mycket Eidar ska ha om kontraktet bryts för tidigt. Eller hur ligger det till egentligen?

Nu vet vi ju att Humlan 98 ska avvecklas liksom Lantmannavägen 100, där ett av husen av äldreboendet ska avvecklas och dom boende ska flytta till Lextorpsvägen. Då kan man ju undra vad det ska bli i det huset?

Varför måste ni i ”majoriteten” flytta runt på människor hela tiden och tvinga människor att lämna sina hem? Tvångsförflyttning kallas det. Detta tar vi Sverigedemokrater absolut avstånd till. Trollhättan borde kunna ge en värdig omsorg till alla det berör.

Vi anser att hela Trollhättans omsorg ska genomsyras av valfrihet, frivillighet och trygghet.

Sverigedemokraterna Trollhättan

Monica Tenberg

Mari Bergh

Erland Larsson

Lasse Henriksen