Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Bättre skola i Lilla Edet

Oacceptabelt. Att Lilla Edet hamnar långt ner på skolrankningar är oacceptabelt. Arbete pågår för att förbättra skolgången, för alla barn.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Replik
Svar till Owe Ivarsson (TTELA 12 oktober)


Det är helt oacceptabelt att skolan i Lilla Edets kommun år efter år hamnar så lågt på alla skolrankingar som görs. Vi politiker ska skapa förutsättningar för skolan att bedriva undervisning av hög kvalité. Den tilldelade elevpengen måste vara rimlig och baseras på faktiskt antal elever. Här har vi haft en haltande modell där elevunderlaget växt men resurstilldelningen har inte hängt med. Med budgetförslaget för 2018 börjar vi närma oss en skälig nivå för att ge skolan bättre förutsättningar.  

Det har i många år varit fokus på hur många skolor vi ska ha och var de ska ligga. Diskussionen pågår alltjämt, men efter de breda politiska samtal som förts finns stora förhoppningar att vi vid årets slut faktiskt ska kunna ta beslut om en framtida skolstruktur. De resurser som satsas ska i första hand läggas på skickliga pedagoger och elevernas undervisning, inte på lokaler och andra kringkostnader. Om vi enas i denna fråga så kan vi fokusera på det som är viktigt: Våra elevers rätt till en god utbildning.

Det pågår ett intensivt arbete inom förvaltning och skolledning att lösa problematiken med lärarbrist och inställda lektioner. Skolan måste erbjuda våra elever studiero och trygghet, detta kommer generera goda resultat. 

Carin Thorén Hansson (S) Ordförande Utbildningsnämnden Lilla Edets kommun