Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: HENRIK MONTGOMERY / TT
Bild: HENRIK MONTGOMERY / TT

Börja med att ge barnen en värdig lekplats

Vill Fortinova utveckla kommunen? Börja med att ge barnen en värdig lekplats.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Fastighetsägaren Fortinova etablerade sig 2018 i Lilla Edet och blev då en av kommunens största fastighetsägare med omkring 450 hyreslägenheter i Lilla Edet och Lödöse. På kommunens hemsida kan man i ett nyhetsinlägg från den 20 juni 2018 läsa om etableringen där såväl representanter från kommunen som från företaget uttrycker sig entusiastiskt om den ljusa framtid som väntar i och med företagets inträde i kommunen. “Vi vill vara med i utvecklingen och arbeta för att trakten ska bli en ännu bättre plats att leva på”, menade Anders Johansson, Fortinovas VD.

Denna utveckling har dock lämnat en del att önska, särskilt vad gäller underhåll. Vi hyresgäster i Lödöse upplever många brister i underhåll av såväl bostäder, tvättstugor som gemensamma ytor. Idag skriver vi dock i ett enda ärende - lekplatsen vid Klosterängens innergård. Vid året för företagets etablering fördes dialog med hyresgäster där löfte gavs om att bland annat “fixa” lekplatsen med sina förslitna gungbrädor, gammal sand, för mindre barn otillgängliga klätterställningar med mera men ännu har inget skett. Om Fortinova “vill vara med i utvecklingen och arbeta för att trakten ska bli en ännu bättre plats att leva på” kan man börja med att ge barnen en värdig miljö att leka och utvecklas i.

Hyresgästföreningen i Lödöse vill se:

- Sandbyte i sandlådan kring lekplatsen

- Att gungställningen flyttas ut till gräsmattan

- En ny gungbräda

- En ny klätterställning som är faktiskt brukbar för inte bara de största barnen

- En översikt över samtliga lekobjekt på området varav flera är mycket slitna

Anders-William Berg, husombud HGF Lödöse, Tarja Romppanen, hyresgäst, Pernilla Lundberg, hyresgäst, Sofia Kvilén, hyresgäst, Jette Lundberg, hyresgäst ,Suzanne Olsson, hyresgäst