Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt TTELA
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: Johan Nilsson/TT
Bild: Johan Nilsson/TT

Bara att traska in i landet utan kontroll?

Ett tv-program som är väldigt intressant och lärorikt att titta på är Gränsbevakarna från Australien. Det visar hur tulltjänstemän och gränspolis vid bland annat Australiens flygplatser arbetar väldigt effektivt vid deras kontroller. De avslöjar enkelt olaga narkotikainnehav på passagerare samt kollar upp personer så att de har gällande visum för att kunna uppehålla sig i landet. På någon minut kan man analysera narkotika med hjälp av tekniska hjälpmedel.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Om man jämför med de svenska flygplatserna, till exempel när man anländer till Landvetters flygplats utanför Göteborg så var det väldigt länge sedan man blev kontrollerad av gränspolis eller tulltjänstemän. Här är det bara till att traska in i landet utan kontroll. Skulle någon bli tagen för misstänkt narkotika så ska detta skickas till Linköping för analys och man får vara glad om detta är gjort på ett par veckor.

Nej, Sverige är alldeles för naiva vid gränserna och därför förs vapen, sprängmedel och narkotika in för fulla segel. Den svenska regeringen med socialdemokraterna i spetsen får verkligen vakna upp och införa tuffare gränskontroll innan landet dränks av narkotika och vapen. De australiensiska gränsbevakarna verkar oerhört proffsiga, seriösa och kunniga och låter sig aldrig provoceras utan håller stilen hela tiden. De är ett föredöme för sitt land.

Globetrottern