Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Per Anger
Bild: Per Anger

Barnen tar mer än de orkar äta upp - och maten slängs

Lågstadie- och mellanstadieelever har tidigare lunchrast än högstadieelever som kommer lite senare till matsalen och då är maten nästan slut, menar signaturen.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Replik på TTELA-artikel ”Slut på skolmat - elever ska ha fått gå hem hungriga”.

Enligt min erfarenhet som jobbat på några skolor i Trollhättan är problemet inte nytt alls. Lågstadie- och mellanstadieelever har tidigare lunchrast än högstadieelever som kommer lite senare till matsalen och då är maten nästan slut. Jag upplevde det också fast jag betalade för pedagogisk lunch. Jag tror att problemet är när barn själva tar mat, tar de mer än de orkar äta upp och då slängs det mycket mat som är kvar på tallriken.

Jag tycker att skolan måste göra något åt problemet bland annat genom att personalen i matsalen ska lägga mat på tallrikarna och på det här sättet kan personalen ha kontroll över matförtäring och då minskar matsvinnet.

Ibland tycker barn inte om vissa maträtter och då äter de inte något och kommer hem hungriga. Det hände tidigare med mina barn i skolan.

För mig låter det konstigt att barn går hem hungriga och samtidigt slängs så mycket mat.

KF

LÄS OCKSÅ: Barnen äter mer skolmat då maten hemma inte räcker till

LÄS OCKSÅ: Vänersborg satsar minst på skolmaten – trots ansträngd situation

LÄS OCKSÅ: Varför kan vi elever inte bli serverade mat vi gillar?