Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Åserud, Lise
Bild: Åserud, Lise

Beslutet tycks vara fattat om Mariedal

Men om det fortfarande finns en chans så ska jag och många med mig kämpa med allt vi har.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Boende på Odenvägen/Tomtevägen/Restadvägen, förstår ni vidden av den nya detaljplanen? Skogen och gärdet ni har bakom era hus idag kommer att mejas ner, nya villor ska byggas. Hur sorgligt vore inte det? Älgarna, rådjuren, räv och grävling bor här och är som vanligt chanslösa mot människans beslut. Vi behöver när­heten till skogen. Många av oss barnfamiljer i området har valt att bosätta sig här, just för den unika närheten till skogen. Nästan 500 elever på Mariedalskolan använder denna plats till utflykt och naturskola.

Detta nya område skulle innebära en enorm ökning av trafik på Restadvägen, vilket är en påtaglig risk för alla barn som går över vägen. Att man valde bort Onsjö för att marken behövde saneras är inte ett hållbart argument. Sanera den tilltänkta marken och bygg där! Skogarna inom broarna på ön Vänersborg behöver bevaras. Gör som Miljöpartiet önskade – ett naturskyddsområde.

Hundägare och barnfamiljer på Mariedal