Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: STEFAN BENNHAGE
Bild: STEFAN BENNHAGE

Bevara Vänersborg som den småstad det är

Säkert finns det många platser att bygga på höjden i så fall till exempel Brätte, Öxnered, Skaven, Låckered, menar signaturen.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Replik på "Hellre höghus än exploatering av Dalbobergen".

Några rader håller vi med om. Det är ofattbart att beslutsfattarna vill exploatera Dalbobergen. Ett välbesökt och uppskattat område för oss vänersborgare och kringboende. Att tomterna där Södra och Östra skolorna låg bör åtgärdas och bebyggas håller vi också med om.

Naturligtvis då med nybyggnation i vacker klassisk stil. Det finns städer som lyssnat på folkets önskemål och byggt/renoverat på ett vackert och varsamt sätt. Det går att bygga nytt och samtidigt vackert, praktiskt och modernt. Till exempel Ekmansgatan i Göteborg, där arkitekterna lät husen harmoniera med de andra gamla byggnaderna runt om. Så har även skett i Växjö, Lund och många städer runt om i Europa som fått behålla sin karaktär. Det finns många exempel i Arkitekturuppropet "låt oss bygga vackert igen".

Vänersborgs kommun består som bekant inte enbart av Vänersborgs centrum. Säkert finns det många platser att bygga på höjden i så fall till exempel Brätte, Öxnered, Skaven, Låckered – tror inte det odlas så mycket där. Kanske är även Vargön, Frändefors och Brålanda intresserade av att få nyinflyttade, som bidrar till att behålla skolor, affärer, service etcetera.

Att du skriver att vänersborgare är gnälliga bara för att några framför sina åsikter är svårt att förstå. En småstad är en småstad, låt det få finnas några sådana kvar. Att städer och samhällen utvecklas är naturligt, men varför inte göra det vackert och eftertänksamt istället för att bygga dessa fula höga pelare. Miljön i centrum påverkas mycket negativt.

Bevara Lilla Paris