Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Johan Nilsson/TT
Bild: Johan Nilsson/TT

Bilister betalar dubbel skatt mot den som klarar sig med lådcykel

Replik på "Stöd landsbygden och sluta stötta rika bilister"

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Ännu en person som anser att bilisterna är rika och inte behöver stöttas. Bilisterna betalar redan dubbelt så mycket i skatt som du som kanske bara behöver en lådcykel för att ditt liv ska fungera. Först är det alla skatter som ingen slipper undan. Sedan är det nya skatter och gamla skatter med nya namn bara för att de anses tillhöra bilismen. Och hur tror du landsbygden skulle fungera utan bilar. Finns ingen tunnelbana eller bussar var tionde minut där. Det är väl där de mesta skatterna hämtas medan bilhatarna bor så att de inte behöver bil.

Men vem tror du betalar för nya cykelvägar, bidrag till bilhatarnas organisationer, flyktingströmmen, u-hjälp med mera. Bilisterna får väldigt lite tillbaka av allt de betalar. Det finns oftast inga pengar kvar till vägar och underhåll av dem. Men det kanske behövs att bilismen stannar i Sverige för att många skulle fatta hur mycket som skulle förändras om inte bilismens pengar fortsatte att komma in. Jag undrar om det skulle bli stora demonstrationer då för att få tillbaka pengarna som försvunnit. Men det skulle i alla fall bli ofarligt att sätta sig på vägen och demonstrera mot allt som skadar miljön.

Älska bilen - inte hata den