Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Åk på studiebesök till tidigare nämnda kommuner och lära er hur man kan framställa biogasen billigare, skriver insändaren.  Bild: Urban Kärvling
Åk på studiebesök till tidigare nämnda kommuner och lära er hur man kan framställa biogasen billigare, skriver insändaren. Bild: Urban Kärvling

Biogaspriset i staden – varför dyrare?

Åk på studiebesök till tidigare nämnda kommuner och lära er hur man kan framställa biogasen billigare, skriver insändaren.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Jag är besviken angående prissättningen av biogas i Trollhättan, 32kr/kg. Efter en tur till Dalarna och tillbaka finner jag att vår grannkommun Lidköping ligger på 29kr/kg medan Västerås tar 26.95 vilket är 5 kronor lägre per kilogram.

Det tyder på att det inte är produktionskostnaderna som höjt priset så kraftigt utan andra faktorer. Jag läste när priset sätts, att det alltid ska ligga på en relativ nivå jämfört med bensinpriset, vilket låter ganska konstigt? Det känns nästan som ocker faktiskt. Även om elen och annat blivit dyrare för framställningen så motsvarar det knappast hela sanningen när andra kan ligga så mycket lägre.

Ifall det nu är så att produktionskostnaden ökat så drastiskt tycker jag att ni ska åka på studiebesök till tidigare nämnda kommuner och lära er hur man kan framställa biogasen billigare.

Tycker det är väldigt tråkigt att ett mycket bra ekologiskt alternativ utnyttjas på fel sätt.

Torbjörn Hernvall