Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Sebastian LaMotte
Bild: Sebastian LaMotte

Birger Sjöberggymnasiet - vad händer?

Icke fungerande scheman är något som eleverna på Birger Sjöberggymnasiet i Vänersborg fått stå ut med sedan de kom tillbaka efter sommarlov, menar signaturen.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Det ständiga schemakaoset är fortfarande ett faktum på den tidigare omtyckta skolan. Eleverna blir nu tvungna att själva lösa problemen, medan skolledningen gör vadå?

Icke fungerande scheman är något som eleverna på Birger Sjöberggymnasiet fått stå ut med sedan de kom tillbaka efter sommarlov. Än idag är många problem olösta och eleverna får därför själva lösa sitt schema i samråd med berörd lärare. En uppgift som är långt ifrån elevernas.

Stressen hos eleverna är påtaglig när de inte har ett schema att luta sig tillbaka mot. Inte heller är det bara så att endast schemat krånglar, det är också så att skolans pengar inte prioriteras till vikarier när lärare är sjuka. Klasser drabbas ofta av att lärare är sjuka och behöver en vikarie i viktiga grundämnen för att klara av de svåra kraven. Vikarier är dock inget skolledningen prioriterar sin budget till, utan lämnar eleverna handfallna med en svår uppgift utan hjälp. Trots klagomål till rektor, sedan dag ett, sker inga förändringar.

Är elevernas framtid inget som Birger Sjöberggymnasiets skolledning tänker på, är en fråga man definitivt kan ställa sig efter att ha fått en stor inblick i skolan.

Anonym

TTELA har försökt att få kontakt med ansvariga utan resultat. Insändarredaktionen.