Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

"Ett styre som säkerställer en cykelväg till Öresjö och den fina badplatsen, innan en allvarlig trafikolycka händer", uttrycker debattören. Bild: Christian Flodin

Blått nytt år för Trollhättan!

I år har Trollhätteborna möjlighet att rösta fram ett nytt styre.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Ett styre som agerar för att omgående bygga platser i kommunen för alla äldre som väntar på att komma in på ett äldreboende. Både i centrum men också i Åsaka. Eller byggande av ett LSS-boende som inte tvingar människor att bo på ett institutionsliknande boende bara för att det är Eidar som äger fastigheten och inte hade något annat ledigt. Ett styre som säkerställer en cykelväg till Öresjö och den fina badplatsen, innan en allvarlig trafikolycka händer. Ett styre som sätter ordning och reda högre än exempelvis höga bidrag till politiska partier. Att Trollhätteborna får behålla mer av sin lön före gigantiska överskott i kommunens kassa är en självklarhet, men också en rättvisefråga.

Den upplevda otryggheten kommer att vara en högt prioriterad fråga för oss när vi tar över. För det kan inte vara så att matvaruhandlare ska behöva ta in väktare på kvällar och helger för att skydda sin personal som känner sig orolig över sin egen säkerhet. Eller att allmänheten inte kan befinna sig på resecentrum utan att få ta emot hot om våld av för dem helt okända personer.

Lägg här till alla möjligheter att utveckla staden i positiv riktning när det gäller den höga arbetslösheten, arbetsmarknad och företagande. Inte minst för våra unga Trollhättebor. Här finns massor att göra.

Detta är bara några punkter som jag tar upp här. Vi kommer i god tid innan valet presentera vad vi avser att göra för att ta tag i de problem som vi ser är avgörande för en positiv utveckling av staden, men också de saker som är bra men som kan skruvas ytterligare. Fram till dess önskar jag dig ett riktigt "Blått nytt år!".

Peter Eriksson,

Moderaterna i Trollhättan