Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bild: Fredrik Sandberg/TT

Blir det besparingar inom äldreomsorgen?

Jag läste artikeln "Nödvändigt att minska personalstyrkan" (TTELA 9 maj) och jag skulle vilja veta om det planeras neddragningar/försämringar inom äldreomsorgen i Trollhättan.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Eftersom kommunen inte har några lagstadgade skyldigheter avseende äldre och äldreomsorgen tydligen inte finns med bland de områden som är undantagna besparingar är detta en mycket viktig fråga, både för de äldre själva och oss anhöriga.

Min mamma, som har alzheimer och är sängliggande, bor på ett gruppboende och eftersom jag hälsar på henne flera gånger i veckan har jag fått viss insikt i hur verksamheten fungerar och där har jag en sak att säga: Lyssna på personalen! Det är ju de som vet hur det fungerar i praktiken och ska det göras några neddragningar ska det givetvis inte vara personal som arbetar direkt med de äldre.

Tvärtom skulle personalen ha mycket mer att säga till om när det gäller deras arbetssituation. Det finns säkert en hel del områden/funktioner där det skulle gå att göra besparingar som inte direkt drabbar svaga grupper i samhället.

Yvonne Härestedt