Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: STEFAN BENNHAGE
Bild: STEFAN BENNHAGE

Blir det en ny skolgård på Sylteskolan nu?

Skulle även vilja veta hur skolgården kommer att se ut nu när mer än hälften av gården de haft (i två år) försvinner? frågar sig signaturen.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Hur tänker man kring bygget av förskolan (som ska vara i Sylteskolan) och dess gård? Skulle även vilja veta hur skolgården kommer att se ut nu när mer än hälften av gården de haft (i två år) försvinner?

Kommer detta ersättas med ny skolgård? Kommer nytt staket sättas upp så att de klasser som är i nya lokaler slipper gå via vändzonen där flera bilister kör lite väl fort?

Vill för övrigt hylla personalen på Sylteskolan som gjort och gör ett toppenjobb i allt byggkaos.

Fundersam mamma

Svar direkt:

Vi kommer bygga en egen utemiljö till förskolan som kommer att vara åldersindelad med adekvat utrustning och ytstorleken kommer vara anpassad efter antalet barn som går i förskolan. Utomhusmiljön kommer vara separerad mellan förskolan och grundskolan för att underlätta flödena vid elevernas raster.

De pedagogiska ytorna som försvinner för grundskolan kommer att ersättas inom den befintliga ytan. Det kommer bli ett nytt staket runt den nya förskolemiljön, övriga staketzoner ska vara som befintliga, enligt önskemål från verksamheten. Kvarstår det några frågetecken hänvisar vi till förskolechef och rektor för F-6.

Kraftstaden Fastigheter

LÄS OCKSÅ: Snart byggstart för ny förskola

LÄS OCKSÅ: Ny förskola ska ersätta dålig lokal

LÄS OCKSÅ: Sylteskolan kan bli förskola