Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Stefan Berg
Bild: Stefan Berg

Blir fler så kallat intelligenta däggdjur ointelligenta?

När man ser hundratals personer som demonstrerar mot covid-restriktioner och totalt förnekar pandemins enorma press på bland annat sjukvården blir man både bestört och orolig.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Man undrar var intelligensen hos det så kallat intelligenta däggdjuren tagit vägen? Och så ser man i media hur mängder bilentusiaster ser sitt intresse för bilar som det viktigaste av allt och samlas och umgås i grupper långt ovanför gällande pandemiriktlinjer. Är det ett intelligent beteende?

I medier har också alltmer påtalats hur människor låter den totala egoismen styra och hur en majoritet fullständigt struntar i munskydd i kollektivtrafiken såväl som i affärer. Alltför många struntar dessutom totalt i avstånd i kassaköer etcetera. Ja listan kan göras mycket, mycket längre.

Genom denna typ av ageranden så bidrager dessa personer med sin egoism och bristande intelligens till att sprida en livshotande sjukdom och blir sannolikt också i många fall orsaken till att många i riskgrupper kommer att avlida. Denna typ av agerande kan utan tvivel klassas som delaktighet i dråpförsök och borde få rättsliga konsekvenser relaterat till detta. Men är det tänkbart i flathets-Sverige?

När man ser och hör allt detta så blir frågan självklar – har vi passerat tiden då samhället bestod av intelligenta människor som förstod och accepterade vårt biologiska ursprung och det biologiskt relaterade flockdjursbeteendet och istället hamnat i en värld där mängden egofixerade och ointelligenta varelser blir allt fler? Ja, väldigt mycket tyder ju dessvärre på detta och för mänsklighetens överlevnad krävs därför en tydlig förändring. De socialt begåvade och intelligenta individer, som tydligen blir allt färre men som fortsatt trots allt finns kvar i samhället, måste definitivt vara tydliga och alltid agera när man, inte minst i dessa pandemitider, ser alla typer av egoistiska och ointelligenta medborgerliga beteenden. Agera nu!

Medlem i riskgrupp