Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Stefan Bennhage
Bild: Stefan Bennhage

Bråttom men inte försent

Det är bråttom, men inte försent, att ändra på Västtrafiks busslinje 630 Upphärad-Sjuntorp-Velanda att köra via Drottningtorget till Resecentrum.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Hållplats finns vid Högskolan/stadshuset till exempel. Alla resenärer är inte tåg- eller bussresenärer. De flesta ska till centrum vid torget, vårdinrättningar Maria Alberts, Närhälsan Rehab vid torget, bank och affärsärenden, Högskolan, stadshuset.

I coronatider är det en stor risk för smitta att byta från 630 till linje 24 vid Resecentrum och trängas med andra på buss till torget. Det är också otryggt med miljön vid Resecentrum för oss äldre resenärer. Vem är busservicen egentligen till för?

Dags för ansvariga i kommunen att vässa klorna och ta tag i detta snarast och ge oss svar innan jul. En uppgift att lösa för samhällsbyggnadsförvaltningens chef Johan Bengtsson, nämndens ordförande Mikael Sundström samt kommunstyrelsens ansvariga.

En liten ändring för Nobina/Västtrafik men en stor servicehjälp för oss busspassagerare/kunder.

Serviceförbättring?

Svar direkt:

Vi jobbar för att ha en tät dialog och samverkan med Västtrafik kring kollektivtrafiken i Trollhättan. Vi har dock inte möjlighet att fatta beslut om hur eller när linjerna ska gå, utan det är i slutändan Västtrafiks beslut. I det specifika fallet har vi tidigare lyft fram önskemål om en rutt förbi Drottningtorget under specifika tider på dygnet, men Västtrafik har inte ansett att det varit nödvändigt. Med tanke på rådande pandemi och ur ett trängselperspektiv finns det anledning att lyfta frågan igen, precis som du skriver i din insändare.

Det kommer vi att göra. Skicka gärna in synpunkter om kollektivtrafiken till Västtrafiks kundtjänst, då vår erfarenhet är att ärenden som inkommit dit används som en del av beslutsunderlaget kring kollektivtrafiken.

Jag tycker också det är tråkigt att höra att du upplever Resecentrum som en otrygg plats. Vi arbetar kontinuerligt med att göra våra offentliga miljöer trygga och säkra. Du får väldigt gärna ta kontakt med samhällsbyggnadsförvaltningen och berätta mer om dina erfarenheter om Resecentrum, på e-post [email protected] eller telefon 0520-49 67 77.

Mikael Sundström (S),

ordförande samhällsbyggnadsnämnden Trollhättan

Västtrafik har även erbjudits att besvara men har avböjt. Insändarredaktionen.