Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

De som har ont av detta beslut kan handla ändå, uttrycker insändaren. Bild: Pexels
De som har ont av detta beslut kan handla ändå, uttrycker insändaren. Bild: Pexels

Insändare: Bra beslut att tillåta hundar på Oden

De som har ont av detta beslut kan handla ändå, uttrycker insändaren.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Svar på: ”Kläderna på Oden kommer bli nedkissade”.

Varje hundägare har strikt ansvar enligt lagen och hundägaren är därmed även skyldig att ersätta eventuella skador som hunden gör. Detta fungerar alldeles utmärkt på många andra ställen.

I kontinenten är det vanligt att hundarna får följa med till affärer om affärer tillåter det. Finland gjorde samma beslut nyligen. Även jag är van hundägare. Innehar även kennelnamn. Mina hundar blir rumsrena ungefär vid fem månaders ålder och de kissar inte inne. Du ska självklart lämna dina hundar hemma om du vet att de kommer att kissa inne i Odenhuset.

Samtidigt, tänker jag att äldre kunder i centrum som har en hund får nu möjligheten att handla och rasta sin hund samtidigt innan de går till affären. Tror du att allergiker inte får några besvär om bara ledarhundar är tillåtna?

Det finns gott om andra affärer i Trollhättan! De som har ont av detta beslut kan handla ändå. Hundarna är redan välkomna på allmänna transportmedel och det fungerar alldeles utmärkt.

Heja beslutsfattarna i Oden. Vi är många hundägare som välkomnar detta beslut.

Hunden är människans bästa vän