Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Claudio Bresciani / TT
Bild: Claudio Bresciani / TT

Bra med fotboja men varför inte kemisk kastrering?

Med tanke på det ökande våldet mot kvinnor och barn, som sker i vårt land, vill jag föra fram en åsikt.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Det har kommit fram en idé om att fotboja skulle kunna minska våldet. Våldet har redan skett och

polisen hinner ofta inte fram i tid. Det är definitivt bra med fotboja, för våldsmannen kan möjligen tänka efter före och inte använda våld. Man kan undra, vad är det för fel på mannen? Är det möjligen för hög testosteronhalt och ihop med sprit och droger? "Där spriten går in, där går vettet ut", gammalt talesätt. Svartsjuka män kan vara en stor fara för kvinnan.

Mannens ego, tror han äger kvinnan. Hämnd, som även kan gå ut över andra kvinnor. Man kan undra, varför många kvinnor söker sig till män med dessa tendenser till våld. De måste inse att detta är troligen inget, som går över. Mannen av idag bör samtala med andra män om detta. Tala med sina söner, när dessa är unga, att de ska respektera flickor och aldrig någonsin vara våldsamma mot dem. Dagispersonal kan ha en mycket viktig roll här.

Vår gamle landsfader Birger Jarl införde 1280 "lagen om kvinnofrid". Våldtäkt gav dödsstraff eller 40 marks böter. Lagen varade till 1770-talet och blev då nio gatlopp, två år på fästning, och förlust av egendom. För kidnappning, bortförande, behölls dödsstraffet fram till 1864. Nu är det inte detta, som borde införas igen. Min tanke är kemisk kastrering på en sådan man, som, bevisligen, har begått våld mot kvinnor och barn. Alla män som läser detta förfasar sig, men tänk efter. Det drabbar inte dig, för du kommer aldrig att utföra ett sånt brott. Det drabbar bara just den mannen, som utfört brottet. Han har sin egen fria vilja och möjlighet att inte bruka våld. Att få behålla sin manlighet.

Tänka efter före helt enkelt - i nyktert tillstånd. Tar jag den där drogen, eller spriten, så kan detta hända mig. Hur farligt vore det att införa en sån lag? Det är ju inte dödsstraff, som skulle införas. Var finns denne nya landsfader, som vågar stå på kvinnans sida mot grovt våld i samhället. Ge oss en ny "lagen om kvinnofrid"! En fråga, som alla riksdagspartier borde kunna samarbeta ihop om.

"Här kommer en hem å ä snäll"!

Citat från gammal film