Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

 Bild: Christian Flodin
Bild: Christian Flodin

Brinner bilar bättre i Trollhättan?

Det har under de senare åren brunnit oräkneligt antal bilar i Trollhättan. Jag har sedan länge tappat räkningen.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Nyåret gav oss ytterligare tre anlagda bilbränder att addera till den listan. Det går helt enkel inte längre hålla koll som vanlig medborgare.

Vad gör att vissa individer tar sig rätten att påverka hela bostadsområdes livssituation? Många familjers försörjare är beroende av bilen som fortskaffningsmedel, inte bara för den personliga friheten, utan minst lika mycket för sitt levebröd. Bilägarna ser inte bara sin egendom gå upp i rök, de drabbas dessutom av den förhöjda premien på nästa bilförsäkring som de tar, det blir en dubbel bestraffning. Detta är något som slår oerhört hårt mot många människor som inte har de ekonomiska marginalerna.

I andra delar av samhället skulle vi inte acceptera ett liknande agerande. Det går att jämföras med att jag skulle gå in på grannens tomt och vandalisera fastigheten på ett eller annat sätt och sedan skylla på att jag gjorde det för att jag är förbannad på samhället och känner frustration för att jag anser mig stå utanför detsamma. Genom att anlägga en bilbrand har du själv valt att ställa dig utanför samhället. Du har valt att terrorisera dina medmänniskor och ta dig friheten att besluta om deras ägodelar och egendomar.

Det är något som är allvarligt fel i Trollhättan, för bilar brinner inte bättre här än på någon annan plats, ändå brinner det fler bilar här än på många andra ställen i Sverige. För detta kan väll inte vara det normala vi kan förvänta oss. Hade det varit någon enstaka gång så hade det kanske varit några ungar på glid, men nu är det satt i system. Det är satt i system av individer som tar sig rätten att använda bilbränder som en missnöjesyttring för att de själva inte anser sig vara en del av samhället. Problemet är att det i huvudsak drabbar de som faktiskt vill vara en del av det svenska samhället, de som vill göra rätt för sig och de som vill uppleva frihetskänslan det innebär att äga sin egen bil.

Låt oss alla ställa oss frågan; vet du hur ofta det har brunnit bilar i Trollhättan? Jag har som sagt tappat räkningen sedan länge. Det händer så ofta att nyhetsvärdet håller på att urgröpas. Det är på väg att bli något av det normala. Detta är en farlig trend för Trollhättan i sin helhet och för de som bor i dessa områden i synnerhet.

Eftersom jag inte tror bilar brinner bättre i Trollhättan, kan problemet endast ligga här i Trollhättan.

Ricky Karlsson

(KD) Trollhättan