Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt TTELA
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Bild: Thomas Johansson

Bryr sig skolor om covid-19?

Jag tycker att vi ska ha mer regler om corona i skolor och att alla ska försöka göra förändring.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

För det första så bryr sig inte många om corona som att man till exempel står i en klump utan två meters avstånd. Det borde vara regler om avstånd för annars kommer någon bli sjuk.

För det andra så går man till skolan även om man är sjuk bara för att man till exempel har ett prov i skolan och inte vill missa det eller så vill man bara inte komma efter i något ämne. Då kan det bli smittspridning för denna person kanske har corona. Vi behöver också tänka på att på till exempel restauranger så måste man ha två meter avstånd men i skolan behöver man inte det enligt reglerna så alla i till exempel "bambakön" har vi inget avstånd alls.

För det tredje kanske man har corona utan något symptom och när man står så nära kanske man gör så att en annan får corona och den personen kanske får kraftiga symtom med hög risk för att dö. Jag vet att det kommer bli svårt men om vi alla försöker göra förändring så kan vi åtminstone försöka allihop så vi kan få stopp på denna pandemi.

Alltså borde vi införa strängare regler i skolan som att ha två meters avstånd, stanna hemma om du är sjuk och hosta inte mot någon.

Casper, Sylte 7C

Svar direkt:

Casper, precis som du skriver är vi alla viktiga i kampen mot coronapandemin. Alla måste vi ta ansvar för att minska risken för smittspridning, och inte minst gäller det elever och personal i skolan. Skolor inom utbildningsförvaltningen ska följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer och riktlinjer, men ett stort ansvar ligger också hos den enskilda individen.

Alla måste vi hjälpas åt att hålla avstånd, och känner man sig sjuk eller har symptom ska man vara hemma och inte komma till skolan. Genom att tillsammans följa rekommendationerna och ta ansvar, kan vi stoppa smittspridningen.

Utbildningsförvaltningen, Trollhättans stad