Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

 Bild: Malin Hoelstad/SvD/TT
Bild: Malin Hoelstad/SvD/TT

Chefer och politiker med dåligt omdöme

Replik
Svar på I NU-sjukvården finns beslutad prioriteringsordning, 8 februari.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Politikerna i NU-sjukvårdens styrelse försvarar i en insändare att cheferna har trängt sig före i vaccinationskön. De säger att man har varit öppna med prioriteringen och att det inte går att jämföra med andra fall som valsat runt i pressen.

Det är väl i och för sig mer ärligt att vara öppen med beslutet men det är ändå fel att tränga sig före i kön. Om meningen med den svenska strategin var att man skulle vaccinera nyckelpersoner så borde man väl ha vaccinerat våra ledande ministrar, stadsepidemiologen med flera personer som ansvarar för det övergripande arbetet mot pandemin.

Det andra som NU-sjukvårdens ledning skulle ha beaktat är de signaler dom sände ut när dom tog sitt beslut. Det är sådana signaler som rättfärdigar att chefer på lägre nivåer tar likartade beslut. Så insändaren från politikerna visar bara att det finns både chefer och politiker i NU-sjukvården som har ett dåligt omdöme. Det rättfärdigar inte beslutet att tränga sig före.

Håkan Gasslander