Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: FREDRIK SANDBERG / TT
Bild: FREDRIK SANDBERG / TT

Då blir det ännu fler elever i varje klass?

Nu är det sommarlov för skolbarnen och det borde vara en härlig tid.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Dock som befarat gick inte hemundervisningen så bra för alla. Fick kanske inte godkänt i alla ämnen och ingen hjälp. Läraren lovar saker angående undervisningen men sen inte håller vad man lovat. Att man ilsket påpekar att detta har vi gått igenom, detta ska du kunna och att påpeka att du kommer inte att få godkänt. Detta kan ha inte kommit som överraskning på sluttampen så varför har inte eleven fått hjälp under året när hen bett om det? Det finns olika sätt att säga saker. Om det vore så väl att hemundervisningen fungerar lika bra som en vanlig lektion skulle vi bara behöva en lärare i varje ämne (med  vikarie) och sköta allt centralt från ett ställe för hela Sverige.

Hur tänker man bättra det till hösten då? I Lilla Edet tänker man ta bort en klass och dela eleverna till dom andra klasserna. Hur tråkigt är inte detta för klassen som ska delas. Det blir ännu fler elever i varje klass och de lärarresurser som man frigör blir inte så omfattande att det skulle göra någon nytta. Är detta verkligen rätt sätt? Tack och lov finns det många bra lärare som orkar engagera sig och ta hand om eleverna med kunskap och vänlighet. Ha en härlig sommarlov såväl lärare som elever.

En toppenelev