Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Henrik Montgomery/TT
Bild: Henrik Montgomery/TT

Då skulle SD visa svenska folket att de är regeringsdugligt parti

Svar på Vi ska inte ha marknadshyror.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Socialdemokraterna i Lilla Edet undrar vad M, SD, KD, V har för plan för att bilda ny regering. Jag kan börja med att upplysa om att det faktiskt är den socialdemokratiske statsministern som avgör möjligheten till en ny regering eller ett extraval, inte de fyra partierna som riktade misstroendet.

Det är roligt att Lilla Edets socialdemokrater är lika entusiastiska som mig över hur ett liberalkonservativt regeringsunderlag kan se ut, det skiljer ju trots allt bara ett enda mandat mellan blocken V, S, MP, C och L, M, KD, SD vilket gör det inte helt omöjligt att få till stånd ett regeringsskifte med nuvarande riksdag.

Tyvärr tror jag inte att Stefan Löfven kommer låta det ske, därför det skulle urholka det Socialdemokratiska partiets fundament som bygger på främst två saker, att Socialdemokraterna ska regera till varje pris och att Sverigedemokraterna är ett hemskt parti som ska hållas bortom allt inflytande.

För låt oss vara ärliga nu, en regering där Sverigedemokraterna ingår som underlag skulle visa för hela svenska folket att man faktiskt är ett regeringsdugligt parti, vilket skulle leda till en valrörelse som faktiskt kretsade kring sakfrågor istället för vilka partier som ska stängas ute. Exempelvis skulle valrörelsen 2022 kunna handla om att Sverige efter åtta år med Socialdemokraterna ligger i topp gällande flest dödsskjutningar i Europa, eller för den delen att Sverige har en av Europas högre arbetslöshet - inte lägsta som Stefan Löfven lovade valet 2014.

Slutligen vill jag gratulera Vänsterpartiet till att ni äntligen står upp för er själva, förhoppningsvis är detta början till att alla partier kan samtala om sakfrågor istället för vilka partier som ska hållas utanför.

Johan Sösaeter Johansson (SD),

gruppledare kommunfullmäktige Lilla Edet