Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Anna von Brömssen
Bild: Anna von Brömssen

Dåligt betyg i tidningen kan bli droppen i vår krisbransch

Vi har genomlidit en pandemi med restriktioner som var förödande för vår bransch, menar signaturen.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Som kaféägare i Trollhättan blir man bestört över att se hur TTELA sågar vissa kaféer/restauranger vid fotknölarna i krog- och kafékollen.

Vi har genomlidit en pandemi med restriktioner som var förödande för vår bransch. Sen står vi nu inför extrema prishöjningar på råvaror, elpriser med mera.

Har sett bageri- och kaféägare i andra städer göra uppror mot sina lokala tidningars kritik. Och nu inför det kommande "semmeltestet”, kan ett dåligt betyg ha stor påverkan hur mycket vi säljer. Denna årstid är det semlor som säkrar vår inkomst och det har stor betydelse just i år när vår bransch är i kris, ett dåligt betyg i tidningen kan bli droppen!

Gör något roligt av det istället. Gör en artikel om alla våra fina hantverksbagerier i vår stad. Hylla dem istället för att sänka dem! Och snälla skippa kafé- och restaurangkollen ett år som detta! Vi vet inte ens vilka som finns kvar vid årets slut. Att ni häller tändvätska på elden gör inte saken lättare!

Kaféägare i Trollhättan

Svar direkt:

Att restauranger och kaféer har det oerhört tufft i spåren av både pandemi och prisökningar, det har vi förstås den största förståelse för. Det är också ett viktigt problem för oss att bevaka journalistiskt. Vi har många gånger skildrat hur näringsidkare kämpar hårt för att få plus och minus att gå ihop när elräkningar och inflation rusar i höjden.

Men även i en lågkonjunktur måste det finnas plats för seriös lokal konsumentjournalistik i TTELA. Våra läsare är med all rätt väldigt intresserade av att läsa till exempel restaurangtester. Testerna ska förstås alltid göras på ett respektfullt och sakligt sätt, men lika självklart är att de måste vara ärliga och förmedla både plus- och minusfaktorer till läsaren.

Sammanfattningsvis tänker vi att det ena inte behöver utesluta det andra. TTELA ska innehålla både tester och lättsammare reportage, både tuffa granskningar och mer positiva nyheter. Tack för att du läser!

Fredrik Hofflander

Chefredaktör och ansvarig utgivare, TTELA