Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: STEFAN BENNHAGE
Bild: STEFAN BENNHAGE

Dåligt underhåll av gatubelysningen i Sjuntorp

Torpavägen i Sjuntorp som leder ut mot E45:an är en skolväg med mera med många barn som går och cyklar på trottoaren till och från skolan och bussen.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Det är även många som tar sig fram och tillbaka till stallen som ligger bortanför busshållplatsen och dit saknas trottoar och gående hänvisas till vägkanten.

I oktober började vi ringa in en felanmälan på att ett tiotal gatlampor utmed Torpavägen är trasiga och det är kolsvart utmed vägen. Att ringa kommunen gav ingen respons. Mejlade Trollhättans energi och fick ett spydigt svar om att det var inte deras ansvar. Mejlade in en felanmälan och fick svar att i mitten av december skulle en lösning tas fram. Va? Över två månader för att laga belysningen?

Samtidigt läser man om hur man tar in holländare för tiotusentals kronor för att vattna blommorna på Strandgatan? Är det inte viktigare att våra gångvägar är säkra?

Mörkrädd skattebetalare

Svar direkt:

Vi har under en tid haft svårt att identifiera grundorsaken till problemen med belysningen längs Torpavägen men hoppas att vi nu kommit närmare en lösning. Åtgärd är planerad inom kort. Torpavägen är Trafikverkets väg men staden ansvarar fortfarande för belysningen vilket kan varit orsaken till det missförstånd du mött vid tidigare kontakter.

Fredrik Hallstensson,

gatu- och parkchef på Trollhättans stad