Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Martina Holmberg / TT
Bild: Martina Holmberg / TT

Döljer insyn i att de med god ekonomi får del av elstödet

Den förra regeringen fick en del kritik för att man var seg och att "ingenting händer", menar signaturen.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Uppskattar ledaren i TTELA den 11 januari av Karin Källström: "Bygg inte landets lagstiftning på hafsverk" vilket är risken med nuvarande regering.

Den förra regeringen fick en del kritik för att man var seg och att "ingenting händer". Naturligtvis uträttade de mycket som allmänheten inte alltid har insyn i. Många av oss känner inte till hur olika politiska beslut och lagstiftningsprocesser går till. Att bygga på fast grund i stället för på lös sand borde vara en självklarhet.

Att regeringen nu till exempel vill införa sekretess hur elstödet delas ut är i strid med offentlighetsprincipen. Lagrådet påpekar att få ta del av allmänna handlingar är en av hörnstenarna i den svenska demokratin. Men detta är förstås för att dölja insyn i att de med mycket god ekonomi (deras väljare) som inte alls behöver det, ändå får ta del av dessa pengar, som kunde användas mycket mer rättvist.

(S)