Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Aaron Favila
Bild: Aaron Favila

Dags att begrava ordet elitstöd inom Trollhättans stad

Kan vi inte snälla ta bort ordet elit i ordet när riktlinjerna ska ändras av Trollhättan stad då lag utanför den så kallade svenska eliten även får ta del av pengar. Kanske på tiden att kalla det sponsring istället eller kanske rent av ge pengarna till dem som faktiskt verkar inom svensk elit som badminton, futsal och ryttarföreningen.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

De som får mest av bidragskakan är ju Gripen som spelar i svenska division 2 och FC Trollhättan i division 1, landets tredje högsta serie. För om man ska ta Paul Åkerlunds ord att det ska stärka värdemärket så borde ju alla lag som tävlar under Trollhättan som namn få ta del av kakan. Lite kul att se de höga hyresbidragen Gripen och FCT får också. Är det inte bättre kommunen sänker hyran för berörda föreningar istället för att ge dem bidrag så man kan betala hyran eller är det ett sätt för staden att ge Gripen och FCT ett högre bidrag till föreningen? För hur betalar övriga klubbar sina hyror?

Det ska bli spännande att se vilka som söker bidraget och hur kommunen väljer att dela ut från den drygt en och halvmiljonerssäcken. Känns som man kanske skulle hoppa över denna summan när man måste höja skatten från 21,56 kronor till 22,36 kronor 2020. Det här med att vända på varje sten för att hålla utgifterna nere verkar ju inte gälla Trollhättans kommun men så länge någon annan står för notan så är det klart man kan dela ut pengar till höger och vänster.

Slutligen hoppas jag att kommunen delar ut pengar till föreningar som verkligen tillhör den svenska eliten – för sådana lag finns ju faktiskt i Trollhättan så ge badminton 500 000 kronor för där spelar både herrar, damer, flickor och pojkar, futsal 475 000 kronor – endast herrar, TFRK 500 000 kronor där det är killar och tjejer. Då är ju även jämställdheten inräknad.

Gripen och FCT som fick mest pengar 2019 saknar ju damer, flickor, tjejer i sin verksamhet och spelar ju ej på elitnivå heller. Skoftebyn dam och TFK dam spelar ju också i division 1 så det är ju inte heller elitverksamhet och borde ju därav inte heller få ta del av elitpengarna.

Jag tror inte nya riktlinjer är rätt väg så länge kommunen själva verkar bestämma vad som är elit och vad som inte är elit. Bara det är en spännande tanke. Jag trodde faktiskt de styrande i staden ville ha ett jämlikt klimat inom idrotten men dagens så kallade elitstöd skapar bara större klyftor mellan föreningarna i stan. När Gripen och FCT spelar i elitserien och superettan kan de få ta del av elitstödet.

Begrav elitstödnamnet tack!