Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt TTELA
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: Magnus Sundberg
Bild: Magnus Sundberg

Dags för skatt på djurskydd

Tysklands lantbruks- och livsmedelsminister Julia Klöckner (CDU) vill införa djurskyddsskatt för att minska konsumtionen av billigt kött i syfte att minska djurens lidande.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Det är rätt väg att gå även i Sverige eftersom de svenska lantbruksdjurens livsvillkor snabbt försämras på grund av avel och industrialisering.

Låt oss ha två tankar i huvudet samtidigt. Det är moraliskt fel att hålla djur fångna och döda dem. Men även om du inte håller med om det anser du troligtvis att köttkonsumtionen bör minska och djurens rättigheter stärkas, vilket en djurskyddsskatt förverkligar.

Kossans mjölkproduktion, grisens tillväxttakt och hönsens äggproduktion ökar för varje år. De lever i extremt stora grupper på pyttesmå ytor i ytterst torftiga livsmiljöer. Det är djurplågeri. Kon, grisen och hönan vill leva lyckliga liv och inte dödas, precis lika mycket som du och jag.

Snart har förhoppningsvis köttindustrin förpassats till historiens skräphög. Att införa en djurskyddsskatt i Sverige är en viktig pusselbit för att verkliggöra denna underbart livsbejakande framtidsvision.

Jonas Norberg