Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Johansen, Carina
Bild: Johansen, Carina

Debatten borde handla om sexualisering av barn

Replik
Svar på en replik ”S-kvinnor: Debatten bör handla om frivilligheten”, 8 juni.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Mitt uppsåt är inte att hamna i polemik med er. Ni har förändrat samhället till det bättre. Min önskan är förändring och samsyn, att man borde se det som det faktiskt är, utan skygg­lappar, utan att det omskrivs till att det är ­tradition och frivilligt.

Förstår mycket väl att religionsfriheten ställs mot jämlikheten. Men det är inte olagligt att tycka på ett annat sätt än lagen tillskriver?

Jag tycker inte debatten bara ska handla om frivillig­heten att som barn bli sexualiserade. Barn blir hur ni än vänder på det objektifierade och föräldrars och släktingars heder är kopplat till att kunna dölja ett barns påstådda sexualitet för andra män. Barnen kan många gånger inte värja sig utan blir påverkade. Har förståelse att mitt synsätt kan för de som så önskar ses som rasistiskt, och det är väl det som förlamar debatten. Partier till höger har precis samma åsikter, och vi vill väl inte beblandas med dem?

Islam har dock inget frikort. I demokratisk anda så ska vi ur ett jämställdhetsperspektiv och barnperspektiv kunna kritisera traditioner inom islam , precis som samhället för några decennier kämpade för kvinnliga präster inom kristendomen.

Har under några kvällar läst hela s-kvinnors politiska program, och inte någonstans så kritiseras ­företeelsen slöja på barn. Det borde väl ändras?

Även om S-kvinnor inte är för ett förbud och även om det ni anser att det är till en viss del är en frivillig tradition, så måste ni väl ha en åsikt om det ur ett jämställdhetsperspektiv och barnperspektiv är korrekt att minderåriga sexualiseras. Den frågan från mig är fortfarande obesvarad.

Dock finns det inom er organisation samma tankar/åsikter som mina och jag kunde inte uttryckt mig bättre själv ni gör i er Motion 6:4 från s-kvinnors kongress i Karlstad där Åsa Lindestam förslår förbud mot slöja i grundskola och förskola.

Skriver under på allt. Tyvärr blev den motionen avslagen med samma argument som ni skrev som svar på min insändare.

SP