Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Den förväntade vården 2020 och framåt...?

Efter sju timmar på akuten, Näl skulle jag äntligen få en säng på hjärtavdelningen, ”kardiologen”. Döm om min förvåning när man hänvisas till korridorsviten utan några faciliteter. Även korridorerna började bli överfulla framemot nattkröken.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Är detta ett sommarfenomen? Nej enligt personalen förekommer detta året runt. Man lider med personalen som ska stå i en korridor och ta blodprov, EKG med mera.

Man pratar idag om integritet vid till exempel brottsbekämpning. här finns absolut ingen! Det vore kanske inte så dumt om NU-sjukvårdens ordförande, Peter Heie skrev in sig för ett nattligt besök i korridorsviten.

Detta är den verklighet som väntar "köttbergets" 40-50-talister och värre lär det bli med alla budgetnedskärningar. När sjukvården omorganiserades så var det meningen att den planerade vården skulle ske på Uddevalla sjukhus och akutsjukvården på Näl. Nu blandas allt på Näl vilket medför att ca 80 procent blir en enda lång väntetid för inneliggande patienter med överbeläggning som följd.

Till sist ett stort tack till den tålmodiga och vänliga personalen på avdelning 43.

Kommunalråd "emeritus"

Staffan Cronholm