Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/1

Den kristna tron måste också få synas

I Vänersborg tycks det i vissa icke kristna led råda att kristna inte skulle vilja synas och höras i det offentliga rummet.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Det är som om vi vore tvungna att gömma oss i garderoben. Samma icke kristna tycks dock ha en ödmjuk inställning – gentemot muslimer. Då hörs inga jämmerrop; om att de inte får visa upp sin tro med olika attribut såsom kvinnors hijab – i det offentliga rummet

Vänersborg fyller 375 år i år och det visas utställningar på konsthallen. I våras visades det upp bilder på människor i VBG. Med på bilderna fanns muslimer i bön, men det visades ingen bild på kristna i bön. Ändå finns det fler kristna i staden än muslimer. Det finns flera olika kyrkor, men med samma budskap – kristen tro. Många har glömt bort att staden byggdes upp av kristna som skapade olika sociala institutioner. Kristna har välkomnat andra in i staden. Däribland också människor med icke kristen tro.

Vi kristna vill höras och synas i offentliga rum i olika sammanhang på samma villkor som alla andra tillåts synas och höras i olika sammanhang. Utan att behöva höra suckar om våra attribut. Varför har andra rätten att visa upp sina attribut, utan att de blir ifrågasatta eller undangömda. Att få höra att ”bilden är väldigt andlig” eller att bilden föreställer ett kors. Känns väldigt otrevligt och gör en fundersam. Men jag kan bara säga rent ut, kors i taket – det är klart att bilden föreställer ett kors. För det är en kristen som målade tavlan. En kristen som har kommit ut ur garderoben och vägrar skämmas för sin tro.

Viola