Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Adam Ihse/TT
Bild: Adam Ihse/TT

Den maten var jättegod

Replik
Svar på "Tio dagar gammal mat".

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Dirgni brukar ju ge oss en inblick i Sodexos meny, och även ingrediensförteckning. Jag tog mig äntligen till hemsidan för att få en inblick i urvalet. Fann där att man har 21 stycken maträtter att välja mellan på en vecka, ett snitt på tre rätter om dagen. Tycker personligen att det är stor variation. Fann dock ingen utförlig ingrediensförteckning, den får vi tacka Dirgni för.

Tänkte att jag också ska kolla vad jag får i mig av det jag köper i affären. Inköpte en färdiglagad nudelsallad: Packdag 07.10.21, bäst före 13.10.21, 0,538 kilo, pris 47.88. Ingredienser: Äggnudlar, (vetemjöl, ägg, salt), vitkål, morot, röd paprika, sockerärtor, salladslök, teriakysås (sojasås, sojabönor, vetemjöl, vatten, salt) socker sirap, vatten, ingefärsjuice, äpplejuice, risvin, majsstärkelse, ättika, sesamolja, vitlök, ingefära, lök, syra (E330) stabiliseringsmedel (E415) konserveringsmedel (E202, E211) sojasås (vatten, sojabönor, vete, salt), rapsolja, ingefärspuré, (ingefära 88 procent, emulgeringsmedel (E401), surhetsreglerandemedel (E330), konserveringsmedel (E221, E223, (sulfit), vitlök. Jättegod!

Märk att den inte var packad med hållbarhetsgas, och att hållbarheten är bäst före, inte utgångsdatum, så håller man den bra kyld kan den vara mer än sex dagar.

Till frukost åt jag yoghurt, smörgås med "prickigkorv" och juice och vad detta innehöll orkar jag bara inte skriva, inte heller i det jag åt resten av dagen. Allt inköpt förra veckan.

Så Dirgni, jag tror du hade fått sura uppstötningar även av det som inköps i en affär.

Skräpmaja