Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Tomas Oneborg/SvD/TT
Bild: Tomas Oneborg/SvD/TT

Den som vill protestera mot islam måste inte bränna koranen

Replik på "I Sverige får man kritisera religioner och bränna heliga skrifter"

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Tack Ove Eliasson för dina synpunkter. Du tycks dela vår syn på saken men försöker ändå ge Rasmus Paludan lite mera rätt att elda upp troende med röken från deras heliga skrift än vad du vill ge motsidan rätt att säga sitt med våldsamma protester. Och så är det förstås: det är inte brottsligt att elda upp koranen men det är däremot brottsligt att protestera med våld. Vilket en och annan deltagare i våldet mot polisen kommer att få erfara om de misstänkta och häktade blir dömda.

Men det finns också muslimer som inte alls är våldsamma, bara djupt bekymrade över att Paludan lyckas väcka våldsamma reaktioner som han så gärna vill ha. För utan dem vore hans yttrande inget värt. Om inget händer när han är i farten blir han bara den marginaliserade hetsare han i själva verket är.

Därför är det just med påminnelsen om att vi är varandras medskapare som alla vi andra kan få till en långt bättre dialog med argument som respekterar den andre. Utan att vi för den sakens skull måste bli överens.

Antirasistiskt nätverk i Trollhättan

Robert Kozelka ordförande

Jorge Pereira vice ordförande

Jan Lundqvist sekreterare