Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: HENRIK MONTGOMERY / TT
Bild: HENRIK MONTGOMERY / TT

Den tolkningen är helt osann och stämmer inte

Replik på "Olydnad mot lagen och mänskliga rättigheter"

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Hej Agnostiker, tack för att du läst och reflekterat över min text. Det gläder mig.

I din replik citerar och tolkar du mig dock alldeles fel inledningsvis. Att jag skulle bli ”oerhört provocerad av människor som är troende” är som sagt helt osant och stämmer inte överens med vad jag skrev. Det som däremot provocerar mig, vilket jag också är tydlig med i min text, är det uttalade som görs av en representant för en Islamisk förening.

Nämligen att koranen skulle ha tolkningsföreträde gentemot landets demokratiskt fattade beslut kring lagar och regler. Ett sådant uttalande provocerar mig. Och det skrämmer mig. Jag vill nämligen inte leva i ett land där koranen, sunna, sharia eller andra heliga skrifter bestämmer vad som är rätt eller fel. Jag är på riktigt rädd för vad det kommer att innebära om olika grupperingar växer sig så starka i Sverige att valet av alternativa rättesnören eller moraliska kompasser ställer sig över vårt eget demokratiskt beslutade regelverk.

Beträffande dina synpunkter om att jag borde vara tacksam gentemot baptisterna eller inte, så vet jag inte ens hur jag ska bemöta uttalandet. Jag är tacksam för otroligt många saker som hänt tidigare i historien, men just baptisterna är inga jag till vardags går och tänker på. Att staten och kyrkan är separerade tycker jag är bra, och jag vill inte under några omständigheter ha det på något annat sätt.

Jag kommer att göra vad jag kan för att fortsätta bevara den sekulära ordning vi har i Sverige. Det hoppas jag kommande generationer i Sverige kommer vara tacksamma över.

Cecilia Gustafsson

riksdagskandidat för Moderaterna