Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: CHRISTINE OLSSON / TT
Bild: CHRISTINE OLSSON / TT

Det är ett sätt att frånsäga sig ansvar

Vänsterpartiets påståenden om hyreschock vid Marknadshyror - är inte att ta ansvar.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Regeringens utredningar om fri hyressättning vid nyproduktion kommer inte som någon överraskning för Ett hem för allas och mig Shorsh Ali, föreningens ordförande. Vi har redan marknadsanpassade hyror vid nyproduktion, något jag tidigare har lyft fram. Att fri hyressättning vid nyproduktion kan bli verklighet redan 2022, är inte helt orealistiskt.

Statistiken visar tydligt att under 2000-talet, är hyrorna historiskt sett de högsta vi någonsin har haft. Att den politiska lobbyismen inom Vänsterpartiet använder sig av skrämselmetoder väcker fler frågor än svar. Det är anmärkningsvärt att man gör en gemensam sak med Hyresgästföreningen, som bär det fulla ansvaret för att landets hyresgäster fått acceptera hyreschock under 2000-talet.

Det är inte att ta ansvar över den samhällsutveckling vi ser. Vänsterpartiet och Hyresgästföreningens lobbyism är mer ett sätt att frånsäga sig ansvar för den havererade förhandlingsordningen, som lett fram till den här utvecklingen på den svenska bostadsmarknaden.

Shorsh Ali

ordförande för Föreningen Ett hem för alla