Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: ERIK G SVENSSON
Bild: ERIK G SVENSSON

Det är verklighetsbaserad fakta och inte fantasier

Replik på ”Moderaterna försöker överglänsa Joe Labero”.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Man blir smått road av att läsa denna insändare från ”Tror inte på under”. Du tror dig veta att vi från oppositionen och framförallt vi i Moderaterna lever i någon fantasivärld, med trollstavar och simsalabim. Lite skrattretande faktiskt.

Jag som moderat försöker på inget sätt raljera när jag skriver mina insändare, utan jag baserar allt jag skriver på fakta, erfarenhet från äldreomsorgen (både som anställd och som anhörig) och den information som jag erhåller utifrån mitt uppdrag som ledamot i omsorgsnämnden.

Äldreomsorgen i Trollhättan har under många år varit mycket eftersatt och haft riktig dålig kvalitet på många områden. Det är ren fakta och då räcker det att läsa resultatet från årliga brukarenkäter som Socialstyrelsen genomför för att inse detta. Tar man sig dessutom tid att läsa nämndens mål med indikatorer och nyckeltal så kommer man ganska snart att inse att majoriteten inte lägger fokus på trygghet och egenmakt hos alla omsorgstagare i Trollhättan.

Vi kommer alla troligen att hamna där en dag då vi på ett eller annat sätt kommer att behöva hjälp från kommunal äldreomsorg. Då vill åtminstone jag att alla ska känna sig trygga med att äldreomsorgen i Trollhättan ska vara av högsta kvalitet inom alla verksamheter, inte att vi är i något bottenskikt av Sveriges 290 kommuner. Jag vill dessutom att man ska kunna få en ökad valfrihet i utförandet mot hur det ser ut idag. Utöver det så vill jag att personalen inom verksamheterna ska trivas och stanna kvar med möjlighet till utveckling och karriär om man så önskar.

Det finns inga quick fix eller genvägar i några förbättringsarbeten, men allt handlar om ledning och styrning, viljan att våga förändra och vad vi gör med vår budget inom verksamheterna.

Detta och inget annat vill jag belysa och synliggöra för den som läser och funderar på hur han/hon vill att framtidens äldreomsorg ska se ut i Trollhättan. Det är inte bara visioner som vi har. Vi är redo för att förändra och skapa förutsättningar för en god ålderdom i Trollhättan.

Annicka Johansson (M)